Thursday, December 3, 2009

Remaja teh Tarik


Remaja tea tarik ni dah siap, insyallah 5hb ni turun kali kedua setelah tewas mudah kali pertama 7hb nov yang lalu. harap dapat motor pun jadi lah. hehehhehehheh

Wednesday, December 2, 2009

Pinang Masak



video


Salam kawan-kawan.. lama tak update entry sebab sibuk dengan tugas dan selalu berulang alik ke kuala lumpur hah. ok hari dah kurang sibuk so sempat saya update entry ni. Ini gambar terbaru pinang masak saya yang baru seminggu di asingkan dengan induk hah.

Monday, October 19, 2009

SrI PUchOnG

Salam.. ini gambar masa anak b tetapi dah kembali kepangkuan saya setelah di hantar umah sifu untuk proses mengurut chasis yang lari masa kecil. Sekarang ayam ni dah masuk kategori muda



Saturday, October 17, 2009

SaMi MEraH (SOLD)

video

Salam.. Isyallah Sami merah warna merah kubing ni akan beraksi di bon

Wednesday, October 14, 2009

Anak B



Salam khamis sahabat-sahabat serama.....
Ini adalah anak B gambar hampir 2 bulan yang lalu.. Anak B baka besi buruk + Limbat.. Harap-harap dapat turun game 7/11 nanti.

Wednesday, September 30, 2009

Anak B Kijang (SOLD)


Gambar di atas adalah anak B kijang mas hah. Aksesori yang cantik dan bulu ikut sebijik macam bapak dia hah....


Tuesday, September 29, 2009

Kotak Isi Peluru


Salam kawan-kawan........
Masih lagi sempat mengucapkan SeLamaT HarI raYA kepada semua sahabat-sahabat serama seluruh negara... gambar yang saya paparkan di atas ialah kotak-kotak yang digunakan untuk menyimpan ayam serama untuk game di dalam umah. ini lah kotak-kotak yang otai2 dok guna simpan ayam selam. boleh lah kepada orang-orang baru mencubanya.

Wednesday, September 16, 2009

SALAM LEBARAN

ASSALAMUALAIKUM WBT......

Hari Raya Aidil Fitri dah hampir tiba.. di kesempatan ini saya ingin memohon ampun dan maaf zahir dan batin sekiranya tersalah dan terkasar di dalam penulisan blog yang tak seberapa ini.. bagi rakan-rakan serama yang ingin pulang ke kampung berhati-hatilah semasa memandu ingat lah pada orang tersayang.. Kepada rakan-rakan serama yang berhari raya singgah la di rumah saya di Pinang Tunggal, Kepala Batas Pulau pinang....... SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Monday, September 14, 2009

Raja Gegar Bachok

video

Salam... Ini adalah ayam Aiman tak kisah bachok hah. Ayam ni di panggil raja gegar di sebabkan kepalanya selalu begegar macam spring buaian. huhuhu.. pernah dapat BOTB dalam kategori Serama B.

Friday, September 4, 2009

Pembaka Jantan

Salam... Ini adalah gambar ayam pembaka reban saya sekarang ni.


Tok Uban


Pak Salam 24

Thursday, September 3, 2009

Pembaka Teras




Salam.. Gambar ayam di bawah adalah pembaka teras di rumah saya yang saya perolehi dari otai champion di kelantan.


ToK Kijang


Pinang Masak

Tok Sangkut

TS ini adalah ayam rakan baik saya dari reban yang sama. Video ayam ni ada saya masukkan dahulu. TS ini adalah ayam yang kuat menyelam saja, cari apapun saya tak tau la, huuhuu



Thursday, August 27, 2009

Anak A (SOLD)





Salam. Ini ada sepasang anak A








Tuesday, August 25, 2009

Koleksi Anak A dan B


Salam.. ini adalah video anak B kawan saya, namanya GOKU rasanya anak B ni bakal mengegarkan bon lepas kerana bapaknya adalah johan BOTB dah banyak kali. kalau di sebut nama bapaknya mungkin ramai yang tahu. Apapun biarlah tuan punya ayam yang beritahu. Minta maaf kualiti video kurang memuaskan coz guna handphone murah.... hehe...



video



Ini adalah gambar anak B masuk remaja saya.










....................................................................................

Sunday, August 23, 2009

Induk Kategori Pertandingan (SOLD)



Ini adalah induk muda rinting merah puteh dan sedikit itam pada ekornya. induk ini getar pada leher dan tarik selam.





















Induk muda warna merah ini sangat galak di meja dan tarik selam.













........................................................................

Reban Ayam

Salam... ini adalah sangkar ayam saya. cuma nak berkongsi dengan kawan-kawan serama





.........................................................................................

Friday, August 21, 2009

Dara-Dara Merdeka

Salam.. gambar di bawah adalah induk muda saya yang terkini. Sudah mula galak nak bertelur. Isyallah dalam bulan Ramadhan ini di harap akan bertelur, boleh la nak tengok anak 1st genaration macam mana hah. insyallah lepas ni saya akan upload induk kandang saya plak...
Induk Muda Rinting Mas (Kijang Mas)


Induk Muda Kijang Mas


Induk Muda Baka Husin




Monday, August 17, 2009

Anak Uban (SOLD)

Ayam ni dah pun berpindah geran hah


video


Salam kengkawan.. ini adalah anak tok uban.. mempunyai aksesori yang canti dari segi balung dan kaki. ini gambar semasa anak a. mendapat tempat ke 4 semasa pertandingan di Ekspo Seberang Jaya pada 6 Jun lalu.

Saturday, August 15, 2009

ratu gegar

Ratu Gegar



Kalau di kelantan terdapat Raja Gegar, di sini pula terdapat pula si dara yang dipanggil "Ratu Gegar". Dengan gaya ala2 parkinson dan dan berbulu rintik, si dara pasti akan mempersonakan setiap mata yang memandang. Dari kecil lagi sudah menunjukkan potensi yang bagus untuk bertanding, ratu gegar adalah induk yang pasti akan menggegar bon suatu hari nanti. InsyaALLah.


Tok Sangkut


Tok Sangkut nama diberi. baru berusia 6 bulan lebih. sekarang tengah meluruh dan masuk ibu. pernah skali bawa pi game tapi tak lekat nombor pasai ekor tak siap. InsyaALLah selepas raya kalau ekor siap boleh la bawa masuk gelanggang lagi. kalau tak menang nombor dapat cabutan pun jadi la.


Gaya semasa di atas meja






video

.............................................................................

Friday, August 14, 2009

Mas Rinting Ayam Emas (SOLD)






Salam Semua.....

Ayam ni dah pindah geran pada seorang kawan

Ini adalah ayam serama emas reban saya. warna rinting mas...


Mendapat no 3 pada game di tapak ekspo seberang jaya kategori remaja pada 6 Jun 2009. Ayam ni tarik selam habis dengan gaya 23.5. Saya akan upload videonya terkini.












..........................................................................................

Saturday, August 8, 2009

Salam Pengenalan



Salam semua rakan-rakan... blog ni di tubuhkan oleh team SERAMAMAS UTARA untuk peminat-peminat ayam serama berkongsi ilmu dan menyebarkan maklumat terbaru serama. moga tertubuhnya blog ini boleh lah mengeratkan salam persahabatan dan perkongsian pengetahuan serta pengalaman rakan-rakan serama yang lain.