Thursday, August 27, 2009

Anak A (SOLD)





Salam. Ini ada sepasang anak A








Tuesday, August 25, 2009

Koleksi Anak A dan B


Salam.. ini adalah video anak B kawan saya, namanya GOKU rasanya anak B ni bakal mengegarkan bon lepas kerana bapaknya adalah johan BOTB dah banyak kali. kalau di sebut nama bapaknya mungkin ramai yang tahu. Apapun biarlah tuan punya ayam yang beritahu. Minta maaf kualiti video kurang memuaskan coz guna handphone murah.... hehe...



video



Ini adalah gambar anak B masuk remaja saya.










....................................................................................

Sunday, August 23, 2009

Induk Kategori Pertandingan (SOLD)



Ini adalah induk muda rinting merah puteh dan sedikit itam pada ekornya. induk ini getar pada leher dan tarik selam.





















Induk muda warna merah ini sangat galak di meja dan tarik selam.













........................................................................

Reban Ayam

Salam... ini adalah sangkar ayam saya. cuma nak berkongsi dengan kawan-kawan serama





.........................................................................................

Friday, August 21, 2009

Dara-Dara Merdeka

Salam.. gambar di bawah adalah induk muda saya yang terkini. Sudah mula galak nak bertelur. Isyallah dalam bulan Ramadhan ini di harap akan bertelur, boleh la nak tengok anak 1st genaration macam mana hah. insyallah lepas ni saya akan upload induk kandang saya plak...
Induk Muda Rinting Mas (Kijang Mas)


Induk Muda Kijang Mas


Induk Muda Baka Husin




Monday, August 17, 2009

Anak Uban (SOLD)

Ayam ni dah pun berpindah geran hah


video


Salam kengkawan.. ini adalah anak tok uban.. mempunyai aksesori yang canti dari segi balung dan kaki. ini gambar semasa anak a. mendapat tempat ke 4 semasa pertandingan di Ekspo Seberang Jaya pada 6 Jun lalu.

Saturday, August 15, 2009

ratu gegar

Ratu Gegar



Kalau di kelantan terdapat Raja Gegar, di sini pula terdapat pula si dara yang dipanggil "Ratu Gegar". Dengan gaya ala2 parkinson dan dan berbulu rintik, si dara pasti akan mempersonakan setiap mata yang memandang. Dari kecil lagi sudah menunjukkan potensi yang bagus untuk bertanding, ratu gegar adalah induk yang pasti akan menggegar bon suatu hari nanti. InsyaALLah.


Tok Sangkut


Tok Sangkut nama diberi. baru berusia 6 bulan lebih. sekarang tengah meluruh dan masuk ibu. pernah skali bawa pi game tapi tak lekat nombor pasai ekor tak siap. InsyaALLah selepas raya kalau ekor siap boleh la bawa masuk gelanggang lagi. kalau tak menang nombor dapat cabutan pun jadi la.


Gaya semasa di atas meja






video

.............................................................................

Friday, August 14, 2009

Mas Rinting Ayam Emas (SOLD)






Salam Semua.....

Ayam ni dah pindah geran pada seorang kawan

Ini adalah ayam serama emas reban saya. warna rinting mas...


Mendapat no 3 pada game di tapak ekspo seberang jaya kategori remaja pada 6 Jun 2009. Ayam ni tarik selam habis dengan gaya 23.5. Saya akan upload videonya terkini.












..........................................................................................

Saturday, August 8, 2009

Salam Pengenalan



Salam semua rakan-rakan... blog ni di tubuhkan oleh team SERAMAMAS UTARA untuk peminat-peminat ayam serama berkongsi ilmu dan menyebarkan maklumat terbaru serama. moga tertubuhnya blog ini boleh lah mengeratkan salam persahabatan dan perkongsian pengetahuan serta pengalaman rakan-rakan serama yang lain.